icon.gifEnglishicon.gifBloomshop
|Talen English Bloomshop |
Valuta

Kaki (Diospyros Kaki)

De heerlijk zoete kaki groeit aan een winterharde boom, waardoor u ook in Nederland uw eigen kaki's kunt kweken. De vruchten rijpen in het najaar en zijn dan zacht en oranjerood gekleurd, zelfs een nachtvorst over de vruchten versnelt de rijping. Hoe rijper de vrucht, hoe zoeter. In de regel plukken wij de vruchten eind oktober, begin november. De pitloze vruchten bevatten gemiddeld 16% suiker, waarvan 43% glucose als een snelwerkende energiebron. Ze kunnen met schil en al gegeten worden en smaken heerlijk zoet.

Oorspronkelijk komt de kaki uit de Himalaya waar deze al eeuwenlang wordt gekweekt. Nadat kakibomen de atoomramp in Hiroshima hadden overleefd, wordt de kaki door de Chinese geneeskunde ook toegepast als geneesmiddel tegen radioactieve schade en ziektes. De in natuur tot 15 meter hoge boom kan goed gesnoeid worden, waardoor deze geschikt is voor iedere tuin.

Zaaibeschrijving:
Zaden wat opruwen met schuurpapier en 24 uur laten weken in lauwwarm water. Daarna zaaien in zaai- en stekgrond, grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op warme plaats in huis laten kiemen.

Prijs 3.30

Kaki (Diospyros Kaki)
Kaki (Diospyros Kaki)
Kaki (Diospyros Kaki)