icon.gifEnglishicon.gifBloomshop
|Talen English Bloomshop |
Valuta

Kruiden

Kruiden zijn bijna allemaal lichtkiemers en moeten na te zijn gezaaid slechts met weinig fijne aarde worden bedekt. Uitdrogen moet voorkomen worden, maar zeker niet te veel water geven. Diverse kruiden kunnen gedroogd worden. Het drogen moet bij voorkeur op een donkere, droge maar wel goed geventileerde plaats gebeuren. Bloemen op dezelfde manier drogen, deze verliezen namelijk hun geur en kleur in de zon. Meerjarige kruiden over het algemeen niet langer dan vier jaar op dezelfde plaats laten staan. Tussentijds verplanten is mogelijk, mits dit gebeurt in de herfst of vroege voorjaar. Bij strenge vorst is het wenselijk dat gevoelige soorten met wat blad of stro beschermd worden. Heesterachtige kruiden elk voorjaar wat terugsnoeien.

Sorteren op:
Anijs Pimpinella Anisum
€ 4,50

Anijs wordt als aromatiserend kruid gebruikt in verschillende gerechten, da... meer

Basilicum Genovese
€ 4,50

Basilicum Genoveser heeft groen blad en weinig schotgevoelig. Sterk geurend... meer

Bieslook Fijn
€ 4,50

Bieslook Fijn is een veel gebruikt kruid in rauwkost en diverse gerechten. ... meer

Dille
€ 4,50

Dille is een eenjarig, heerlijk geurend kruid. De zaden worden o.a. gebruik... meer

Kervel Fijne Krul
€ 4,50

Het afgesneden blad van Kervel Fijne Krul is goed vers te gebruiken in soep... meer

Koriander
€ 4,50

Koriander is een sterk geurend kruid. Zowel de jonge blaadjes als de zaden ... meer

Peterselie Gewone Snij
€ 4,50

Peterselie Gigante 'd Italia is sterker van smaak dan krulpeterselie. B... meer

Rozemarijn Rosmarinus Officinalis
€ 4,50

Rozemarijn heeft een heerlijk geurende, altijd groene struik voor een besch... meer

Salie
€ 4,50

Salie is een keuken- en heelkruid. De blaadjes kunnen zowel vers als gedroo... meer

Tijm
€ 4,50

Meerjarig, hoogte 20 cm. Zaaien in maart of april onder glas en uitplanten ... meer


Pagina(s) gevonden:  1  Artikel 1 tot en met 10 (van 10 artikelen)